https://cdn.pixabay.com/photo/2015/06/13/17/06/bacteria-808158__180.jpg
Yhteinen kooste aiheesta:
Mitä voidaan tehdä?
Lapsiryhmien koko tarpeeksi pieni
Lapsiryhmien järjestämine iän mukaan- vaippaikäiset samaan ryhmään
Ruuan jakoon osallistuvien määrä vähäisemmäksi
Lasten ja henkilökunnan kynsien lyhyys
Lelujen pesu (jopa päivittäin)
Päivän päättyessä desinfioidaan kosketuspinnat
Pyyhkeet kertakäyttöisiin
Käsien pesun tehostaminen, käsien desinfiointi
Henkilökunta jää pois esim. flunssan ensioireiden ilmaantuessa
Ei hampaiden pesuja-> ksylitolipastillit tms. käyttöön
Vanhempien tiedottamien sairaanlapsen hoidosta esim. milloin voi tuoda hoitoon, miten hoidetaan, yleiset ohjeet ja neuvonta
Hygienian noudattaminen vaipan vaihdossa(esim.tilat, kk hansikkaiden käyttö, pyyhkeet kertakättöisiksi?!)
Samassa perheessä olevat lapset (sisarukset) samassa ryhmässä
Tutin käyttö mahdollisimman vähän tai ainoastaan unille
Eritetahrojen poisto heti, veri-, uloste-, virtsatahrat HANSKOJEN KÄYTTÖ!
Opetetaan oikea yskimistekniikka lapsille (sekä koko henkilökunnalle) (käsien pesu, paperin käyttö jne.)
Niistäessä hygienian muistaminen
Jos ilmenee useita kuumeisia hengitystieinfektioita lyhyellä aikavälillä otettava yhteyttä paikalliseen terv. keskukseen
Siivouksen tehostaminen erityiseti flussa/ripuliepidemioissa
Lakanat ja muut vuodevaatteet henkilökohtaiset, pesulämpötilat väh. 60 astetta, vaihto riittävän usein
Unilelujen pesu
Ruuan valmistus ja käsittettely; ruuan lämpötila, ei samaa ruokaa monena pv.nä, eri tuoteet erikseen, kala, kana, lihan käsittely... ei liian pitkiä välejä tarjoilussa ja valmistuksessa
Lasten ruokailuun osallistuminen ja opettaminen; ruokatilanteessa ei sorkita toisten lautasille, ei yhteisiä välineitä, muu hygienia
Perehdy lisää STM: infektioriskin vähentäminen päivähoidossa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.